Föredrag

Föredrag skall vara roliga, engagerande och tankeväckande!

  Även om jag har vissa ämnen jag pratar om i mina  föredrag skräddarsys de efter ditt behov. Skall det vara 20 minuter långt och vara mer av standup-karaktär som ett avbrott på födelsedagsfesten eller på kick-offen? Vill du ha ett 40 minuters föredrag + frågestund (standardlängd). Eller en fördjupning med två gånger 40 minuter och fikapaus emellan? Eller skall det vara mer av workshop-karaktär med praktiska moment? Eller kanske en quiz? Jag är öppen för allt.

Read More

Fågelguidning

Fåglar lär man sig bäst när man är utomhus och både ser och hör dem och samtidigt har roligt.

Boka en privat fågelguidning med mig utomhus! För grupper upp till 12 personer ingår lånekikare och om vi är på öppna marker har jag med sig min Swarovski-tubkikare som alla får titta i. Vi inleder guidningen med en pedagogisk kikarskola, så du behöver inte ha några förkunskaper alls. Fasta, öppna guidningar bokas enklast via kulturcentralen.nu . Sök på kategorin natur.    

Read More

Redaktionellt arbete

Leveranssäkerhet och respekt för deadlines är a och o.

Jag har skrivit ett tiotal böcker och översatt lika många till engelska. Och publicerat en mängd artiklar, både vetenskapliga, populärvetenskapliga och kåserier i både svenska och engelskpråkiga media. Jag skriver lika bekvämt på engelska som på svenska.  Resereportage har jag publicerat i DN och Arbetet. Dessutom verkar jag som fackgranskare och kan ta på mig redaktörsuppdrag samt har en hel del förlagserfarenhet efter att ha startat, drivit och sålt ett förlag. Jag är också rådgivare till Storbritanniens största fågelskådningstidskrift Birdwatch Magazine. Min författarutbildning har jag fått på Biskops-Arnö (kort och intensiv) och Sörängens Folkhögskola (årslång och intensiv). Jag är medlem av Författarförbundet och Författarcentrum Syd.  

Read More

Konsultarbete/inventeringar

Noggrann och med stor kunskap om artbestämning

Som fågelskådare är det ju roligast att vara ute i fält, bland fåglarna. Jag är utbildad i inventeringsmetodik från Uppsala Universitet och har haft uppdrag för bl a Lantbruksuniversitetet men framför allt har jag ägnat mig åt inventeringar och ringmärkning i Mellanöstern. Jag har också arbetat med problematiken fåglar och flyg för LFV och Försvaret.  

Read More